13:08 / 11.12.2018.

Autor: V.M./HRT

Veliki adventski koncert Zbora HRT-a u Zadru

-

-

Foto: - / -

Adventski koncert 'Veseli se, majko Božja' u srijedu, 19. prosinca, u zadarskoj će Crkva sv. Nikole u 20 sati izvesti Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Tomislava Fačinija. Na programu su tradicijske adventske i božićne pjesme.
Adventski koncert 'Veseli se, majko Božja' u srijedu, 19. prosinca u zadarskoj će Crkva sv. Nikole u 20 sati izvesti Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Tomislava Fačinija. Na programu su tradicijske adventske i božićne pjesme.

Božićni koncerti Zbora Hrvatske radiotelevizije prigoda su i za gostovanja u drugim prostorima i gradovima, pa se ovoga adventa nastavljaju lijepe dugogodišnje suradnje, posebno u vrijednim sakralnim prostorima diljem Hrvatske,  najavljuju iz Koncertnog ureda Zadar.

Za sklad povijesne sakralne arhitekture i hrvatskih tradicijskih božićnih pjesama, ali u novome vokalno-instrumentalnom ruhu, zaslužni su naši istaknuti skladatelji. Ove godine, pjesme koje nas vode na putovanje hrvatskim krajevima i običajima obradio je dirigent Zbora, Tomislav Fačini, pridruživši solističkim i zborskim glasovima živopisan instrumentalni sastav.

Gradišćanska Ta zvijezda, kastavski napjev Tri kralja jahahu, Oj djetešce i Oj pastiri iz Prigorja, kajkavska Poslan bi angel Gabriel te Veseli se, majko Božja, kojom dolazimo do juga Dalmacije, uvod su u veliki blagdan Božića, stoji u najavi koncerta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!