14:57 / 26.09.2020.

Autor: HRT

Vizualnom identitetu Pulskih bazena i prestižno američko priznanje

Tumpic-Prenc, Gradski bazeni Pula

Tumpic-Prenc, Gradski bazeni Pula

Foto: - / -

Riječ je o jednom od najkompetentnijih svjetskih magazina na području vizualnih komunikacija, osnovanom još 1959. godine.
Niz priznanja za projekt vizualnog identiteta Gradskih bazena Pula – Pola nastavljen je prestižnom nagradom iz Sjedinjenih Američkih Država. Rad rovinjskog Studija za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc dobio je nagradu Communication Arts koju dodjeljuje istoimeni magazin sa sjedištem u Kaliforniji.

Riječ je o jednom od najkompetentnijih svjetskih magazina na području vizualnih komunikacija, osnovanom još 1959. godine.

Već sljedeće godine Communication Arts ustanovio je godišnju nagradu koja se danas dodjeljuje za najbolje radove na području dizajna, oglašavanja, ilustracije, tipografije, fotografije i interaktivnih medija.

Žiri sastavljen od deset kreativaca iz cijelog svijeta nagradio je ove godine 126 među 2497 pristiglih radova. Kroz ovo godišnje natjecanje, ali i cijeli svoj sadržaj, magazin predstavlja nove ideje, istodobno promičući najviše profesionalne standarde.

- Iznimno nam je drago što smo nakon nekoliko nagrada za ovaj zahtjevan projekt dobili i prvo priznanje s američkog kontinenta. Korisnici novootvorenog bazena površine 5900 četvornih metara, svjedoče evoluciji njegovog sustava signalizacije od funkcionalnog do zaigranog uz animaciju prostora upotrebom konvencionalne ikonografije. Sam identitet temelji se na ideji crte, grafičkom elementu koji vodi cjelokupnost naših odluka, slično kao što linija na dnu bazena vodi plivača - navode direktorica Sara Prenc Opačić i kreativni direktor Anselmo Tumpić.

Uz njih, na projektu je radio i dizajner Anton Licul Grk. Osnovni element vizualnog identiteta i signalizacije Gradskih bazena Pula – Pola su bijela i plava linija, koje se provlače kroz sve prostore te služe i kao podloga za različite ilustracije pojedinih sadržaja, ali i znamenitosti grada Pule.

Svi nagrađeni radovi s ovogodišnjeg 61.natjecanja, pa tako i ovaj Studija Tumpić/Prenc, objavljenisu u tiskanom izdanju magazina Communication Arts za rujan/listopad koje je u više od 25 000 primjeraka distribuirano širom svijeta, osiguravajući time vidljivost autorima i izdavačima projekata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!