12:04 / 16.06.2019.

Autor: Jana Radić/HRT

Vižula i sjećanje na neka davna vremena

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog lokaliteta koji krije tajne antičkog života, danas ovdje nema apartmanizacije, samo priroda i sjećanje na neka davna vremena.
Prije nekoliko dana u Medulinu je otvoren arheološki park Vižula. Uz antičko nalazište koje spaja kulturu i turizam uređena je šetnica na kojoj se može doznati više o bogatoj povijesti južne Istre. Na projekt je utrošeno čak 20 milijuna kuna od čega je većina iz  europskih fondova.

Medulinski poluotočić Vižula atraktivan je bio starim Rimljanima. Ovdje su se, pretpostavljaju arheolozi, odmarali oni najbogatiji, u vilama nadomak mora. Zbog lokaliteta koji krije tajne antičkog života, danas ovdje nema apartmanizacije, samo priroda i sjećanje na neka davna vremena.

U Arheološkom parku Vižula premijerno je prikazan i dokumentarni film ‘’Tajna Vižule’’ u produkciji HRT-a, scenaristice i urednice Vesne Jurić-Rukavina i redatelja Ivice Dleska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!