07:23 / 25.01.2019.

Autor: Ira Karlović/I.H./HRT

Vodič za mlade Muzeja za umjetnost i obrt

-

-

Foto: - / -

Vodič za mlade može poslužiti kao priprema za razgledavanje Muzeja za umjetnost i obrt ili kao podsjetnik za već viđeno.
Pojeli smo kolače, raskitili božićno drvce, dočekali novu 2019. i započeli dijetu. Jednom riječju u siječnju smo. No u Muzeju za umjetnost i obrt još uvijek, sve do Noći muzeja 1. veljače, traje adventska izložba blagdanskih čestitki: Sljedeća će biti bolja.

Uz nju možete razgledati i stalni postav.  U njega možete zaviriti uz pomoć nove publikacije nastale iz pera dugogodišnje muzejske pedagoginje Maline Zuccon Martić: Vodič za mlade ili kako se osjećati dobro u Muzeju za umjetnost i obrt.

Vodič je ilustrirao i svojim komentarima dopunio proslavljeni ilustrator Milan Trenc. Simpatične likove iz vodiča u muzeju možete sresti i uživo.

Pridružili smo se skupini djece koja je uz mlade snage muzejske pedagogije upravo upoznavala čarobno razdoblje rokokoa. Vodič za mlade može poslužiti kao priprema za razgledavanje Muzeja za umjetnost i obrt ili kao podsjetnik za već viđeno. No kada vas noge zabole od razgledavanja, tu su muzejske radionice.

Razgledati stalni postav i pridružiti se radionicama može biti zabavno i zanimljivo iskustvo, baš onako kako su zamislili u publikaciji: Kako se osjećati dobro u Muzeju za umjetnost i obrt.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!