"Vrijeme" na zagrebačkim ulicama

30.09.2019.

19:41

Autor: Maroje Vučićević/HRT

-

-

Foto: - / -

Priča je ovo o užurbanosti i tišini, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Temelji se na bliskom kontaktu s publikom.
Kako nam prolazi vrijeme? Imamo li ga dovoljno za sebe i drage ljude oko nas ili samo bezglavo jurimo? Odgovore je u intrigantnoj predstavi ponudilo Zagrebačko kazalište mladih projektom koji je kazalište izvelo na ulicu.

Glumci naratori u stalnoj su vezi s gledateljima. Usmjeravaju ih i zabavljaju pričama i zanimljivostima iz povijesti grada.

- Nastojimo potaknuti gledatelje da se otvore i izraze osjećaje. Želimo da osjete bilo grada i upoznaju njegove skrivene strane - kaže redateljica Polina Baraničenko.

Predstava se događa na više lokacija, a uključuje i vožnju tramvajem.

- S obzirom da projekt živi na ulicama grada, on nam je ovdje i scenografija i izvođač i određuje nam dramaturgiju i ritam predstave tako da smo morali uskladiti naše želje u skladu s gradom koji živi sa svim ovim turistima i posjetiteljima - izjavila je producentica maja Gladović.

Priča je ovo o užurbanosti i tišini, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Temelji se na bliskom kontaktu s publikom. Nakon ovih pretpremijernih šetnji, 1. listopada je premijera, a ponovljene izvedbe od 2. do 7. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!