11:55 / 10.12.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HTV

Vrijeme u javnom prijevozu prolazi brže uz poeziju

FOTO: Razgovor s Lanom Derkač/Dobro jutro Hrvatska/HRT

FOTO: Razgovor s Lanom Derkač/Dobro jutro Hrvatska/HRT

Foto: - / HRT

Na više od 100 reklamnih površina u tramvajima i autobusima grada Zagreba, građani će moći pročitati pjesme nekolicine istaknutih hrvatskih autora.
Poezija u pokretu projekt je koji je pokrenula domaća izdavačka kuća po uzoru na brojne svjetske metropole.

Na više od 100 reklamnih površina u tramvajima i autobusima grada Zagreba, građani će moći pročitati pjesme nekolicine istaknutih hrvatskih autora: Lane Derkač, Irene Matijašević, Ivice Prtenjače, Tonka Maroevića, Mirele Priselac Remi te britanske pjesnikinje Carol Ann Duffy.

- To je prilika da se poezija približi široj publici, pogotovo u vrijeme koronavirusa kad nema mnogo javnih događanja. S druge strane, projekt pomaže ljudima da zanimljivije provedu sate u tramvaju, kazala je pjesnikinja Lana Derkač u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska''.

Projekt je bitan jer, kako je kazala Derkač, u današnje vrijeme poezija se sve manje čita i sve se rjeđe može vidjeti na policama knjižara.

Možda će i vama jedna od ovih pjesama uljepšati jutro u tramvaju. Obratite pažnju idući put kad se budete vozili.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!