14:09 / 15.07.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Vukovar Film Festival poziva na Dunavsku scenarističku radionicu

default error photo

Vukovar film festival, petnaesti po redu, poziva scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici, koja će se održati od 25. do 29. kolovoza.

- Svrha programa je omogućiti scenaristima intenzivan rad na tekstu u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, uz podršku moderatorice, scenaristice i dramaturginje Sanje Kovačević te kolega nazočnih na Vukovar film festivalu, poručuju organizatori festivala.

Natječaj je otvoren svima koji razvijaju scenarij za dugometražni ili kratkometražni igrani film, a ovogodišnja tema radova za prijavu je Vukovar i okolica, bilo kojeg vremenskog perioda.

Svim sudionicima radionice festival osigurava smještaj s doručkom za vrijeme trajanja festivala i radionice dok put do Vukovara i natrag snose sami.

Uz prijavu treba priložiti kratak životopis s kontakt podacima (do jedne stranice), sinopsis priče o Vukovaru i okolici, Treatment priče o Vukovaru i okolice (do osam stranica) ili scenarij.

Bit će odabrano pet sudionika različitih senzibiliteta kako bi se postigla produktivna grupna dinamika.

Prijave se šalju do 10. kolovoza na press@vukovarfilmfestival.com.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!