08:39 / 14.11.2019.

Autor: HRT

"Vukovar, Škabrnja, Split 1991."

-

-

Foto: - / -

Izložba je u spomen na posljednje dane tromjesečne opsade i okupacije grada Vukovara, pokolja hrvatskih civila u Škabrnji te napada Jugoslavenske ratne mornarice na Split.
Sjećajući se žrtava Domovinskog rata, a posebno događaja koji su obilježili najteže ratne dane Republike Hrvatske, Muzej Domovinskog rata u Splitu priredio je izložbu „Vukovar, Škabrnja, Split 1991."

Izložbom su obuhvaćena tri događaja koja su se zbila u studenome 1991. godine kada je u samo nekoliko dana Hrvatima u tri različita hrvatska grada oduzeta svaka nada o mogućem zaustavljanju srpskih napada.

Ova izložba organizirana je u spomen na posljednje dane tromjesečne opsade i okupacije grada Vukovara, pokolja hrvatskih civila u Škabrnji te napada Jugoslavenske ratne mornarice na Split.

Više o izložbi ispričali su autor izložbe Matej Gabrilo, v.d. ravnatelja Muzeja Domovinskog rata Split i Petra Ugrin, stručna suradnica Muzeja Domovinskog rata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!