Vukovarcima od 1. siječnja besplatan ulaz u Muzej vučedolske kulture

03.01.2023.

12:34

Autor: Hina/HRT/R.S.

Muzej vučedolske kulture

Muzej vučedolske kulture

Foto: Marko Mrkonjic / PIXSELL

Od 1. siječnja svim Vukovarcima omogućen je besplatan ulaz u Muzej vučedolske kulture, izvijestili su iz te muzejske ustanove koja promiče prapovijesnu vučedolsku kulturu.

Kako se navodi, građanima grada na Dunavu dovoljno je za besplatan ulaz samo predočiti osobnu iskaznicu kao dokaz o prebivalištu.


- Kroz sedam godina od osnutka muzeja, posjetio nas je velik broj sugrađana pa im na ovaj način želimo zahvaliti što nas podržavaju. Također, Vukovarci posjećuju muzej zajedno sa svojim gostima te su tako najbolji ambasadori kulture i promotori svoga grada, ističu iz Muzeja.


Navode kako je Muzej vučedolske kulture od otvorenja 30. lipnja 2015. godine posjetilo više od 500 tisuća posjetitelja, što Vučedol čini jednom od najposjećenijih muzejskih ustanova u Hrvatskoj.


- Želimo da Vukovarci upoznaju baštinu područja u kojemu žive, postanu svjesni značenja i važnosti vučedolske kulture za europsku civilizaciju i budu ponosni na svoje korijene, a upravo Muzej, kao ponosni nositelj Oznake europske baštine pronosi te zajedničke vrijednosti te zbog toga s radošću pozivamo sve Vukovarce da nas posjete, poručuju iz Muzeja vučedolske kulture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!