Walt Disney obustavlja prikazivanje kino filmova u Rusiji

01.03.2022.

07:49

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: nikkimeel / Shutterstock

Walt Disney Co priopćio je u ponedjeljak da obustavlja prikazivanje kino filmova u Rusiji, uključujući nadolazeće izdanje Pixar Animation Studios "Turning Red", navodeći kao razlog "ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu i tragičnu humanitarnu krizu".

Vjeruje se da je Disney prvi veliki holivudski studio koji je obustavio kino izdanja u Rusiji kao odgovor na invaziju na Ukrajinu.

"Buduće poslovne odluke donosit ćemo na temelju situacije koja se razvija", naveo je Disney u priopćenju. "U međuvremenu, s obzirom na razmjere novonastale izbjegličke krize, radimo s našim partnerima iz nevladinih organizacija na pružanju hitne pomoći i druge humanitarne pomoći".

Tijekom vikenda Ukrajinska filmska akademija pokrenula je internetsku peticiju koja je pozvala na međunarodni bojkot ruske kinematografije i ruske filmske industrije nakon invazije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!