Will Smith napustio filmsku Akademiju

02.04.2022.

07:16

Autor: Hina/HRT

Will Smith i Chris Rock

Will Smith i Chris Rock

Foto: Brian Snyder / Reuters

Glumac Will Smith napustio je američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka nakon što je na dodjeli Oscara ošamario komičara Chrisa Rocka, piše Variety u petak.

Iznevjerio sam povjerenje Akademije. Ostalim nominiranima i pobjednicima sam uskratio priliku da slave i budu proslavljeni radi svog izvanrednog rada, stoji u izjavi glumca.

Napuštam svoje članstvo u Akademiji i prihvatit ću sve buduće posljedice koje će Odbor smatrati prikladnima, dodao je, priznajući da je njegov čin zasjenio samu Akademijinu dodjelu nagrada.

Popis onih koje sam povrijedio je duga i uključuje Chrisa, njegovu obitelj, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i svjetsku publiku kod kuće, napisao je Smith.

On je na 94. dodjeli Oskara ošamario komičara Chrisa Rocka, voditelja ceremonije, nakon što se našalio na račun njegove supruge Jade Pinkett i toga što ona zbog alopecije nema kosu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!