Zagreb Classic ponovno na Trgu kralja Tomislava

02.06.2022.

09:13

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Zagreb Classic

Zagreb Classic

Foto: HTV / HRT

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije, Trg kralja Tomislava u Zagrebu ponovno postaje omiljena ljetna pozornica. Tjedan dana publika će svakodnevno moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi. Sve počinje 23. lipnja koncertom ukrajinske violinistice Anastasije Petrišak i orkestra Opere HNK u Zagrebu, a završava u srijedu 29. lipnja koncertom komornog orkestra Cameristi della Scala, koji čine glazbenici orkestra Teatro alla Scala iz Milana. Jedna će večer biti posvećena izvanrednom opusu i jubilejima skladatelja Alfija Kabilja. Zagreb Classic održava se u organizaciji Grada Zagreba i Turističke zajednice.


- To se sve po dvije godine unaprijed dogovara. Moram zahvaliti timu Andree Bocellija kojega mi i zastupamo, ekipi milanske Scale koja nam je pomogla da dovedemo neka od ovih imena u kratkom roku. Svi su se odazvali Zagreb Classicu koji je jedan od posebnih festivala na kojem je ljudima omogućeno besplatno uživanje u ovakvim solistima i programima, rekao je Alen Ključe, Star produkcija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!