12:05 / 04.04.2018.

Autor: V.M./HRT

Zagreb Guitar Festival predstavlja domaće i međunarodne zvijezde

-

-

Foto: - / -

Počelo je 4. izdanje gitarističkog festivala, koje je otvoreno koncertom prošlogodišnjih laureata u zagrebačkome Muzeju Mimara te koncertom svjetski poznatog flamenco trija 'Gerardo Nunez' u hotelu Westin.
Počelo je 4. izdanje zagrebačkog gitarističkog festivala, koje je otvoreno koncertom prošlogodišnjih laureata u Muzeju Mimara te koncertom svjetski poznatog flamenco trija 'Gerardo Nunez' u hotelu Westin.

Do 8. travnja festival će ugostiti domaće i međunarodne zvijezde klasične gitare, koje uz koncerte imaju i majstorske radionice, a paralelno se u Teatru &TD održava međunarodno gitarističko natjecanje koje okuplja mlade glazbenike iz cijelog svijeta, i to u šest je kategorija određenih po dobi sudionika.

Tijekom festivala održava se i prvo europsko natjecanje gitarista Eurostrings. Pobjednik te Eurovizije klasične gitare dobit će novčanu nagradu i aranžman za koncerte u SAD-u i Kini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!