Zagrebačka 'Dva arhitekta' dobitnici prestižne američke nagrade

18.09.2019.

11:04

Autor: Tamara Džebić Šaljan/V.M./HRT

default error photo
Zagrebački arhitektonski studio 'Dva arhitekta' dobitnik je prestižne američke nagrade Architecture MasterPrize 2019 za projekt Vinarije Galić u Kutjevu u konkurenciji najboljih ostvarenja iz čak 65 zemalja u kategoriji industrijske arhitekture.
Zagrebački arhitektonski studio 'Dva arhitekta' dobitnik je prestižne američke nagrade Architecture MasterPrize 2019 za projekt Vinarije Galić u Kutjevu u konkurenciji najboljih svjetskih ostvarenja iz čak 65 zemalja u kategoriji industrijske arhitekture.

Za navedeni projekt studio 'Dva arhitekta' koji predvode Zoran Zidarić i Tomislav Ćurković ove je godine već osvojio najvišu državnu Nagradu 'Vladimir Nazor' te međunarodnu BIG SEE Architecture award.

Jednostavno i jasno arhitektonsko oblikovanje inspirirano je tradicionalnim vinskim podrumima te autohtonim seoskim kućama. Svečanost proglašenja pobjednika održat će se 14. listopada u jedinstvenom ambijentu muzeja Guggenheim u Bilbau.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!