11:17 / 25.11.2019.

Autor: Ljiljana Saucha/V.M./HRT

Zagrebačka filharmonija nominirana za Grammy

-

-

Foto: - / -

Najveća diskografska nagrada Grammy ove bi godine mogla otići i u ruke Zagrebačke filharmonije. Nositeljica nominacije je zvijezda gospela i dobitnica već 12 Grammyja CeCe Winans za čiji je album filharmonija snimila orkestralne dionice.
Najveća diskografska nagrada Grammy ove bi godine mogla otići i u ruke Zagrebačke filharmonije za najbolji album u žanru gospela.

Nositeljica prestižne nominacije jedna je od najvećih svjetskih zvijezda gospela i dobitnica već 12 Grammyja CeCe Winans za čiji je božićni album 'Something's Happening' upravo Zagrebačka filharmonija snimala orkestralne dionice.

Nakon što je prije nekoliko tjedana s maestrom Dmitrijem Kitajenkom snimila već treći album za njemačku diskografsku kuću OEMS, Filharmonija se sada našla i na listi nominacija za Grammy kao orkestar u pratnji gospel dive.

- Nismo se tome nadali. To je kao da sanjate. Prije dvije godine zvali su nas iz izdavačke kuće Parma records da radimo zajedno jer njima se jako sviđa zvuk Zagrebačke filharmonije. Mi imamo, kako kaže maestro Kitajenko, poseban, senzibilan zvuk. Predložili su nam, dakle, da ne radimo samo klasičnu glazbu, nego i gospel. To nam se činilo dobrom idejom i iskorakom i ovo je plod tog truda, i nešto čemu se jako veselimo, rekao je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!