21:52 / 23.05.2020.

Autor: HRT

Zagrebačka filharmonija oduševila ljude i životinje

-

-

Foto: - / -

Koncerti će se održavati na istom mjestu tijekom lipnja, a posebno atraktivan program građane očekuje na rođendan ZOO-a u subotu 13. lipnja.
Nakon dvomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, Zagrebačka filharmonija planira bogat program u povodu 150. obljetnice osnutka, a izlazak iz izolacije obilježit će koncertima na otvorenom.

Prva dva koncerta održana su večeras, a sutra će biti izvedena još dva.

- U večerašnjim su koncertima uživali i ljudi i životinje. Vjerujemo kako ćemo naše goste i stanovnike Zoološkog vrta jednako oduševiti i glazbene poslastice koje nam Zagrebačka filharmonija priprema tijekom lipnja. Ovi su koncerti svojevrsna glazbena uvertira u proslavu Dana grada Zagreba. Svi smo posebno bili ganuti kad su Vrtom odjeknuli taktovi pjesme "Moj Zagreb, tak imam te rad", kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. 

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch kaže da su svi u Filharmoniji sretni što nakon dva i pol mjeseca nastupaju. 

- Koncerti pod vedrim nebom sa sobom povlače i određenu simboliku - donose svjetlo na kraju tunela, a umjetnosti dajemo novi dah. Drago nam je da smo upravo ovdje jer Zoološki vrt grada Zagreba uskoro slavi 95., a mi najesen 150. rođenda, dodao je. 

Koncerti će se održavati na istom mjestu tijekom lipnja, a posebno atraktivan  program građane očekuje na rođendan ZOO-a u subotu 13. lipnja.     
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!