13:11 / 30.03.2020.

Autor: V.M./Hina

Zagrebačka filharmonija snimila skladbu za Zagreb

-

-

Foto: - / -

Članovi Zagrebačke filharmonije snimili su iz svojih domova skladbu ‘Moj Zagreb tak imam te rad kako bi, uz poruku ‘s ljubavlju i glazbom izaći ćemo jači’, nakon nedavnog potresa pružili podršku svim stanovnicima Zagreba.
Članovi orkestra Zagrebačke filharmonije snimili iz svojih domova skladbu ‘Moj Zagreb tak imam te rad kako bi, uz poruku ‘s ljubavlju i glazbom izaći ćemo jači’, nakon nedavnog potresa pružili podršku svim stanovnicima Zagreba.

Iz Zagrebačke filharmonije kažu kako su u ovim teškim trenucima odlučili odgovoriti onako kako najbolje znaju - glazbom te svome gradu pokloniti tu pjesmu u znak nade i ohrabrenja.

Stoga su u neformalnom izdanju iz svojih dnevnih boravaka, spavaćih i dječjih soba, kuhinja, hodnika, neki i sa, u potresu oštećenim, zidovima u pozadini, odsvirali skladbu i snimili se kako je izvode.

Autor glazbe i teksta je Drago Brahm, dok je orkestralni aranžman napravio član Zagrebačke fiharmonije, Dubravko Palanović. Zvuk je miksao i masterirao Bernard Mihalić, a video je uredio Igor Ferde.

Četverominutna skladba može se pogledati na njihovoj Facebook stranici:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!