09:33 / 05.01.2019.

Autor: D.M./HRT

Zagrebački solisti daruju glazbu svima

-

-

Foto: - / -

Prvi nastup koji će Zagrebački solisti darovati Zagrepčanima slijedi na Dolcu u subotu, 11. sijećnja, u jutarnjim satima.
Zagrebački solisti obilježavaju 65 godina od prvog koncerta. Kultni ansambl, koji je 80-ih imao najprodavaniji album klasične glazbe u svijetu, ljubimci španjolskog kraljevskog dvora za koje se u Beču kaže: "Ako želite slušati Mozarta, idite u Zagreb" - cijelu godinu posvetit će građanima i ulicama Zagreba i svim stanovnicima Hrvatske.

„Kao što i samo ime govori, mi pripadamo Zagrebu, raskošnim koncertnim dvoranama, onima u Beču, Rimu, Madridu, Berlinu, Londonu, New Yorku, Sydneyu..., kraljevima, diplomatima, svakovrsnoj eliti koja nas prati godinama. Iako nam laska i potvrda je i prepoznavanje dugogodišnje kvalitete u svjetskim razmjerima, s druge strane ostavlja dojam skupe i nedodirljive glazbe. Ona je tu, dostupna je, mi smo tu i želimo to pokazati našim sugrađanima" poručio je Krunoslav Marić, predsjednik Upravnog vijeća ansambla.

Zagrebački solisti će uskoro iznenaditi građane na nekim kultnim lokacijama poput Dolca, zagrebačke kavane te dvorane Cibona usred košarkaške utakmice. Naći će se i na mjestima gdje se Zagrepčani nalaze u modernim vremenima, poput trgovačkih centara, a ne isključuju mogućnost da vam odsviraju dio gudačkog koncerta u nekom kafiću. Svaku od aktivnosti i lokaciju, a ovisno o vremenskim uvjetima, Solisti će najaviti na vrijeme kako bi građani mogli besplatno poslušati najbolje od klasične glazbe svih žanrova.

Prvi nastup darovan Zagrepčanima slijedi na Dolcu u subotu, 11. siječnja, u jutarnjim satima. Posebno se vesele mjestu najave koncerta iz redovitog programa „Karneval životinja", a samu lokaciju zasad će ostaviti tajnom, odnosno na pogađanje građanima.

Tim su povodom u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" gostovali predsjednik Upravnog vijeća Zagrebačkih solista Krunoslav Marić i Mario Ivelja, član koji ove sezone slavi 40. godišnjicu djelovanja u ansamblu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!