17:17 / 21.03.2021.

Autor: T.V./HRT

Koncertom na zagrebačkom Zrinjevcu proslavili početak proljeća

Zagrebački solisti

Zagrebački solisti

Foto: HTV / HRT

Zagrebački solisti proslavili su na Zrinjevcu početak proljeća. Iako su navikli na nastupe u prestižnim koncertnim dvoranama diljem svijeta, zagrebački solisti poznati su kao ansambl kojem je izrazito važan kontakt s najširom publikom.


 Zato je za njih ovaj koncert bio pravi užitak, a još je više uživala publika. Koncert je otvoren prigodno - Vivaldijevim Proljećem.

- Ovo je za umjetnike, glazbenike uistinu teško razdoblje, gdje smo izgubili ono što smo imali stoljećima - a to je da su glazba i umjetnost živjeli s ljudima. Svaki naš izlazak pred publiku je nama jedno predivno iskustvo i zapravo nas ispunjava optimizmom, rekao je violinist Krunoslav Marić.

- Tome se naravno beskrajno radujemo, pogotovo na našem predivnom Zrinjevcu - danas, na prvi dan proljeća. Što bi ljepše od toga čovjek poželio, poručio je kontrabasist Mario Ivelja

- Prekrasno je ponovno slušati glazbu uživo. Samo smo jedan dan u Zagrebu i baš mi je drago da smo naišli na ovaj koncert - posebno jer je u Italiji tako nešto, zbog lockdowna, već mjesecima nemoguće, rekao je posjetitelj iz Italije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!