Zatvorene 70. Dubrovačke ljetne igre

26.08.2019.

07:21

Autor: T.D./Hina

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ceremonijom slaganja festivalske zastave pred crkvom svetog Vlaha u Dubrovniku u nedjelju navečer zatvorene su jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre.
Koncertom talijanskog udaraljkaša Simona Rubina sa Simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem Enrica Dinda te kratkom ceremonijom slaganja festivalske zastave pred crkvom svetog Vlaha u Dubrovniku u nedjelju navečer zatvorene su jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre.

U svom 70. izdanju najveći hrvatski festival okupio je gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta, koji su u 47 dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, na 20 scenskih i ambijentalnih lokacija pred oko 60 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja izveli 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa.

Ovogodišnji dobitnici nagrade Orlando, koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa, su dramska umjetnica Doris Šarić Kukuljica te violončelist Luka Šulić i pijanist Aljoša Jurinić.

Šarić Kukuljica je nagrađena za ulogu Mare u dramskoj predstavi "Geranium" prema istoimenoj pripovijetci Iva Vojnovića i pripovijetci Otok Antuna Šoljana, u režiji Marine Pejnović, a Šulić i Jurinić nagradu su zaslužili sjajnom izvedbom koncerta u prepunom Kneževu dvoru 22. kolovoza.

Grand Prix Orlando za životno djelo pripao je Milki Podrug Kokotović. Proračun festivala ove godine iznosio je gotovo 20 milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!