16:40 / 03.03.2020.

Autor: M.M./Hina

Zbog koronavirusa otkazan Sajam knjige u Leipzigu

Ilustracija (Dusko Marusic/PIXSELL)

Ilustracija (Dusko Marusic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Zbog epidemije koronavirusa otkazuje se Sajam knjige u njemačkom Leipzigu.
Zbog epidemije koronavirusa otkazuje se Sajam knjige u njemačkom Leipzigu, koji je ove godine trebao biti okrenut i autorima s jugoistoka Europe, priopćili su uprava Sajma knjiga i grad Leipzig.

Michael Kretschmer
, premijer savezne pokrajine Saska, u kojoj se nalazi Leipzig, preko Twittera je poručio kako pozdravlja odluku i zaključio kako sigurnost i zdravlje imaju prednost.

Ovogodišnji Sajam knjiga u Leipzigu, koji je tradicionalno okrenut autorima s istoka Europe, ove je godine brojnim programima trebao dodatno otvoriti prostor autorima s jugoistoka Europe. Time se trebala nastaviti serija posvećena političkim i društvenim promjenama na istoku i jugoistoku Europe prije 30 godina.

S 300.000 posjetitelja Sajam knjige u Leipzigu spada među najveće na svijetu, a poznat je po brojnim javnim čitanjima na mnogim lokacijama u gradu. Održava se od 17. stoljeća,a trebao je trajati od 12. do 15. ožujka.

U Njemačkoj je dosad zabilježeno 188 slučajeva zaraze koronavirusom.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!