Flash mob Zbora HRT-a u zagrebačkoj Laubi

16.09.2021.

09:01

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Zbor HRT-a u Laubi

Zbor HRT-a u Laubi

Foto: Marija Štilinović / HRT

Zanimljiv spoj likovne i glazbene umjetnosti dogodio se sinoć u zagrebačkoj Laubi. Predstavljen je dosad neviđen projekt na zagrebačkim ulicama - izložba "Art i Grad" koja na više od tristo lokacija donosi djela najvažnijih hrvatskih umjetnika.

Kakve veze glazba ima s tim, pogotovo kad se uz ovaj jedinstveni projekt, galerijsku publiku iznenadi zborskim pjevanjem, provjerila je ekipa Vijesti iz kulture:

Promovirati hrvatsku umjetnost cilj je urbane intervencije nazvane "Art i grad - umjetnost" u sklopu Artupunkture koja je počela u Zagrebu, ali da umjetnost ne poznaje granice, dokazalo je i netipično otvaranje same izložbe.


Moćni glasovi članova Zbora HRT-a odzvanjali su u Laubi koja je ugostila 304 djela čak 119 umjetnika. sada na zidovima galerije, a od srijede će ih Zagrepčani moći vidjeti uz cestu - na jumbo plakatima i oglasnim pločama diljem grada.


Umjetnost će tako biti neizbježna kuda god hodali glavnim gradom, a zanimljivi flash mob izveo je naš zbor koji je time najavio i novu sezonu ciklusa Sfumato, prije svega a capela glazbe, uz to ove godine slave 80 godina rada pa je i program slavljenički.


Žeđ za zborskim muziciranjem publika će utažiti na nastupima zbora HRT-a, a za likovnom umjetnosti na svakom koraku, ili kako organizatori kažu - na Artupunkturnim točkama grada Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!