09:53 / 11.11.2019.

Autor: HRT

ZFF: Rasprodane ulaznice za festivalske projekcije

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U prva tri dana bile su rasprodane ulaznice za filmove iz glavnog natjecateljskog programa, a publika je tražila 'kartu više' i za jutarnje i popodnevne projekcije.
U prva tri dana ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala bile su rasprodane ulaznice za filmove iz glavnog natjecateljskog programa, a publika je tražila 'kartu više' i za jutarnje i popodnevne projekcije.

S festivala su izvijestili i da su na početku festivala prodali i deset posto više ulaznica u pretprodaji, a osim pitanja za dodatne karte, stalno dobivaju i upite o tome hoće li filmovi biti u kino distribuciji. Kažu kako taj velik interes još jednom pokazuje da je zagrebačka publika itekako željna novih kvalitetnih naslova i nije se spremna odreći rituala zajedničkog gledanja filmova u kinu.

Sezonu rasprodanih ulaznica otvorio je prvi film iz programa Ponovno s nama "Jojo Rabbit" Taike Waititija, a u prva tri dana rasprodano je i svih pet projekcija filmova iz glavnog natjecateljskog programa dugometražnog filma u kinu Tuškanac.

- Izrazito smo sretni što je publika u tolikom broju i s velikim interesom u petak i subotu dočekala redateljice Enu Sendijarević i Ivanu Mladenović na projekcijama njihovih debitantskih ostvarenja Negdje lijepo i Ivana Grozna, a sjajan niz nastavili su Monos, Visoka djevojka i Patrick, napomenuli su, zahvalivši publici.

Sedamnaesto izdanje ZFF-a donosi više od stotinu filmova u 12 programa, traje do 17. studenog. U utrci za festivalske nagrade je 11 dugometražnih, 10 međunarodnih i 10 hrvatskih kratkih filmova iz programa Kockice. Festival se održava na čak osam zagrebačkih lokacija, a gostuje i u dvadesetak gradova diljem Hrvatske.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!