11:14 / 14.12.2018.

Autor: Zdravko Kleva/V.M./HRT

'Život bez krpelja' Vedrane Rudan

-

-

Foto: - / -

Istodobno hvaljena i osporavana, beskompromisna i kontroverzna autorica, prema čijim djelima nastaju i kazališne predstave, predstavila je zbirku svojih kolumni pod nazivom 'Život bez krpelja'.
Istodobno hvaljena i osporavana, beskompromisna i kontroverzna autorica, prema čijim djelima nastaju i kazališne predstave, predstavila je u Rijeci zbirku svojih kolumni pod nazivom 'Život bez krpelja'.

Ovom društvu potreban je netko tko će 'sasuti sve u lice', a takva je Vedrana Rudan,  kaže urednik njezine nove knjige Drago Glamuzina. Spisateljica Vedrana Rudan i u ovom djelu, naime, pomiče granice slobode izražavanja.

Ponovno je riječ o Vedraninu vrisku,  rekao je urednik u VBZ-a Drago Glamuzina govoreći o autoričinim komentarima odnosa žene i muškarca, roditelja i djece, običnih ljudi i političara.

Pedesetak tekstova iz autoričina bloga raspoređeno je u tri poglavlja pod nazivima: O ženama, O muškarcima i O djeci: Sve te cjeline zapravo povezuje jedna jedina nit - moja vječita tema o životu, priča o ljudima. Svi mi smo u životu čas krpelji,čas smo žrtve, čas krvopije ili nam netko  pije krv,  kaže Vedrana Rudan.

Ivana Bodrožić primijetila je da Rudan pišući o djeci otvara određenu tabu temu te dodala da knjiga ne sadržava pretjerano zabavne tekstove, nego ih karakteriziraju ljudske drame i dubok uvid u njih.

Vedrana Rudan pohvalila se svojim blogom koji ima 200.000 pratitelja, a tekstovi 18 milijuna klikova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!