09:31 / 27.07.2021.

Autor: Tatjana Lisičin/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Zvijezda berlinske opere na radnom godišnjem u Trogiru

Evelin Novak

Evelin Novak

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Međunarodni festival klasične glazbe Opera Selecta i u svom 13. izdanju uspio je ljubiteljima opere pružiti jedinstven doživljaj. 4 koncerta bila su dovoljan mamac za trogirsku publiku, a u velikoj završnici koncert je održala i svjetski poznata sopranistica Evelin Novak. U čarobnom ambijentu Kule Kamerlengo nastupili su i Zagrebački solisti.

Prvakinja berlinske opere koja svako ljeto posveti hrvatskoj publici i Zagrebački solisti dali su u Trogiru sve od sebe. 


Nastup je pratila i ekipa Vijesti iz kulture:

- Pjevala sam prije 2 godine u kuli Kamerlengo, akustika je odlična, publika je odlična, organizacija je svjetska i to svugdje kada dođem pričam, tako da su ljudi čuli samo Trogir, Trogir, izjavila je sopranistica Evelin Novak, solistica Državne opere u Berlinu.


Boccherini, Händel, Sorkočević, Verdi, Hatze - Izveli su ih u cjelovečernjem programu umjetnici kojima je to drugi zajednički nastup. Pripremiti ga bilo je posebno zadovoljstvo, kaže Sreten Jocić, koncertni majstor Zagrebačkih solista koji najčešće nastupaju - s instrumentalistima.


- Vrlo brzo smo se razumjeli, tako da uopće nije bio problem na probama iako imamo puno različitih kratkih arija, ali bitna je koncentracija, znamo što ona želi i na koji način da otpjeva, rekao je Jocić.


Opera Selecta uvijek iznenadi vrhunskim pjevačima i glazbenicima, mišljenje je publike, a nakon Trogira, Evelin Novak priprema nastup u rodnom - Međimurju

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!