18:05 / 10.01.2018.

Autor: DJH/M.Š.

1. LABUS zimska škola u Osijeku

-

-

Foto: - / -

Na osječkom fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u tijeku je 1. LABUS (Laboratorij za učenike srednjih i osnovnih škola) zimska škola.
Na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u tijeku je 1. LABUS zimska škola (Laboratorij za učenike srednjih i osnovnih škola).
Na njoj se polaznicima osigurava povezivanje osnovnih znanja iz srednjoškolske nastave matematike i fizike s njihovom primjenom u eksperimentalnom radu. Na taj način želi se osposobiti polaznike za snalaženje u fizikalnim sadržajima te ih motivirati i pripremiti za daljnju nadogradnju znanja iz drugih, osobito inženjerskih područja.

LABUS zimska škola uključuje niz od 4 radionice temeljnih znanja i vještina:
        I. Tko mjeri taj i griješi
       II. Ah, ti grafovi
      III. Primjena vektora u fizici i tehnici
       IV. Što učimo iz krivulja

Radionicama će se polaznicima ukazati na temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine koja su potrebna za uspješno usvajanje inženjerskih znanja i vještina. Svaka radionica traje 4 školska sata, a sastoji se od 3 dijela (matematički, fizikalni i eksperimentalni dio). Voditelji radionica su iskusni nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno-matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!