100 godina Gimnazije "Matija Mesić" Slavonski Brod

12.03.2018.

10:28

Autor: E.L.S./HRT

-

-

Foto: - / -

Povodom Dana škole, predvorje, hodnici i brojne učionice pretvorene su u izložbene dvorane, radionice, kušaonice, poprišta kvizova, zanimljivih predavanja...
Gimnazija "Matija Mesić" ove godine cijelim nizom programa obilježava svoju stogodišnjicu. Proslavu ove okrugle obljetnice obilježila je i „Danima otvorenih vrata".

Dio programa održavao se izvan škole, pa je tako u Gradskoj knjižnici predstavljeno "Otrovno pero" i zbirka izreka "Dicta Collectanea" kao i program mladih astronoma, dok su na Strojarskom fakultetu fizičari eksperimentatori predstavili svoje istraživačke projekte.

Povodom Dana škole, predvorje, hodnici i brojne učionice pretvorene su u izložbene dvorane, radionice, kušaonice, poprišta kvizova, zanimljivih predavanja, filmskih projekcija itd.

O stogodišnjici gimnazije, njezinom razvoju i o planovima za budućnost u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su Andrea Sertić, prof. engleskog i njemačkog jezika, Daniejela Zekušić, prof. povijesti, Luka Jerković, učenik 4. razreda, Leo Gere, učenik 4. razreda, Patricija Osmerčić, učenica 4. razreda i Anamarija Maksimčuk, učenica 4. razreda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!