18:08 / 26.03.2018.

Autor: T.V./Hina

11. Monte Librić u svijetu animacije

Foto: montelibric.sanjamknjige.hr

Foto: montelibric.sanjamknjige.hr

Foto: - / -

Jedanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić održat će se ove godine od 23. do 29. travnja u pulskoj Zajednici Talijana i one će biti usmjeren prema animaciji kao audiovizualnom poticaju doživljavanja teksta.
Jedanaesto izdanje Festivala dječje knjige Monte Librić održat će se ove godine od 23. do 29. travnja u pulskoj Zajednici Talijana i one će biti usmjeren prema animaciji kao audiovizualnom poticaju doživljavanja teksta te će se stoga održati pod tematskom odrednicom 'Animiraj me', priopćio je organizator festivala. 

Ustvrdivši kako je od svog osnutka do danas Monte Librić prerastao u jedan od najznačajnijih dječjih festivala u Hrvatskoj koji njeguje, prepoznaje i promiče književnu produkciju za djecu, u priopćenju za javnost navodi se kako će u sedam festivalskih dana publici biti predstavljen bogat program, ali i velika ponuda recentnih naslova za djecu. Svakodnevno će se održavati brojni susreti s domaćim i stranim piscima, ilustratorima, animatorima te mnoštvo radionica, kazališne predstave i filmovi koji će promišljati i zaokružiti ovogodišnju temu.

Poznata hrvatska strip-crtačica, animatorica, redateljica i ilustratorica Ivana Guljašević, autorica je ovogodišnje ilustracije za vizualni identitet jedanaestog festivala, a potpisuje i promo animirani video koji na najbolji mogući način najavljuje ovogodišnju temu, najavili su organizatori dodavši kako će izložbenom dijelu Monte Librića sudjelovati više od pedeset nakladnika a bit će izloženo oko dvije tisuće naslova recentne dječje literature i produkcije.

Piknik s autorom, Animirana lektira, Priča za laku noć, F kao Film, Librić teatrino, Radionice stop i GIF animacije, samo su neki od programa koji posjetitelje očekuje ovog proljeća na Monte Libriću dok će se i ove godine u talijanskom dijelu programa pod nazivom Pi che una storia predstaviti renomirani talijanski književnici te će biti izložen još veći izbor literature za djecu na talijanskom jeziku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!