14:54 / 26.09.2018.

Autor: E.L.S./HRT

156 crteža talentiranog učenika Centra za autizam

-

-

Foto: - / -

Iza sebe već ima knjigu sabranih crteža u kojoj je svoje dobre i loše emocije pretvorio u sedamdesetak upečatljivih simbola, a na ovoj izložbi donosi nove cikluse 156 crteža.
Prva samostalna izložba šesnaestogodišnjeg Josipa Cvitanovića, talentiranog učenika Centra za autizam u Splitu, otvorit će se u petak, 28. rujna, u 18 sati u Klubu Zona. Izložba crteža "Kako je nestala Dosadnost" bit će otvorena do 19. listopada.

Još jedan talentirani učenik Centra za autizam u Splitu iza sebe već ima knjigu sabranih crteža u kojoj je svoje dobre i loše emocije pretvorio u sedamdesetak upečatljivih simbola, a na ovoj izložbi donosi nove cikluse 156 crteža. Riječ je o crtežima markerima u boji, drvenim bojama i tuševima u boji.

Specifičnost Josipovog likovnog jezika je ekspresivna i jednostavna forma, intenzivne boje te sposobnost prikazivanja srži narisanog sadržaja. Njegovi radovi doimaju se kao svjesna pojednostavljenja zrelog umjetnika, objašnjava likovna terapeutkinja Daniela Cikatić Javorčić, ističući da je Josipova realizacija kroz likovnost, te javno predstavljanje kao autora, korisno za jačanje njegove samosvijesti i osjećaja uključenosti u društvo kojem pozitivno doprinosi i ova izložba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!