18:15 / 12.01.2018.

Autor: DJH/M.Š.

24. Hrvatski dječji festival sutra u Lisinskom

-

-

Foto: - / -

24. Hrvatski dječji festival održat će se u nedjelju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
24. Hrvatski dječji festival održat će se u nedjelju u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Značajnost i sveobuhvatnost Hrvatskog dječjeg festivala označena je i velikim zanimanjem dječjih pjevačkih zborova iz cijele Hrvatske. Osim estradnih dječjih zborova na festivalu nastupaju i zborovi osnovnih škola, glazbenih škola i zborovi župa. U glazbenom će se djelu predstaviti  dječji zborovi iz Rijeke, Splita, Vrbovca, Paga, Šibenika, Karlovca, Trogira, Novog Vinodolskog, Siska, Krka, Kutine, Samobora i Zagreba.

Osim toga djeca osnovnoškolskog uzrasta će uz pomoć svojih učitelja predstaviti svoje slike i poeziju. Prije festivalskog koncerta novih skladbi u izvedbi dječjih zborova, u predvorju Velike dvorane održat će se okrugli stol na kojem će se djeca, čiji su radovi izabrani, družiti sa svojim uzorima - slikarima, kiparima, piscima i književnicima.

Ove godine Priznanje skladatelju zaslužnom za doprinos dječjoj glazbi bit će uručeno Alanu Bjelinskom, autoru i aranžeri brojnih pjesama za djecu. Do sada su to priznanje dobili maestro Pero Gotovac, Arsen Dedić, Đelo Jusić, Jovica Škaro i prošle godine, posthumno Branko Mihaljević.

Tradicionalno Festival završava pjesmom 'Stih i nota, sto divota' maestra Pere Gotovca što ju je posvetio Hrvatskom dječjem festivalu, u izvedbi svih zborova.

Dječji zbor Zagrepčanke i dečki  predstavljajući Festival u emisiji Dobro jutro, Hrvatska  otpjevao je pjesmu 'Tko je glavna faca' (tekst: Slavko Olujić, glazba: Lana Marinović, aranžman: Dragan Brnas):

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!