15:59 / 16.11.2018.

Autor: E.L.S./S.K.B./HRT

27 stabala - za svaku godinu od stradanja Vukovara

-

-

Foto: - / -

Đurđevački osnovnoškolci prvi put na ovakav način obilježavaju Dan sjećanja na Vukovar, ali ne i posljednji.
Dan sjećanja na Vukovar u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu obilježen je sadnjom drveća. 27 stabala za svaku godinu od stradanja. Drvo je simbol rasta, razvoja i nade, a to su i želje đurđevačkih učenika za Vukovar. Nisu ovo obična stabla posađena u dvorištu osnovne škole u Đurđevcu. Svako od njih nosi poruku.

27 stabala simbolizira 27 godina koje su prošle od stradavanja Vukovara, njegovih stanovnika i branitelja. Đurđevački osnovnoškolci prvi put na ovakav način obilježavaju Dan sjećanja na Vukovar, ali ne i posljednji.

Sadnja stabala zapravo simboliziraju pogled u budućnost, pogled u novu nadu i novi život i ideja škole i grada je da se ovakva akcija održava svake godine i da svake godine sadimo nova stabla, da se okrenemo prema budućnosti da naši najmlađi gledaju prema naprijed, poručio je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Učenici su pripremili i prigodan program pa u kasnim poslijepodnevnim satima na Trgu sv. Jurja i paljenjem svijeća zajedno s ostalim građanima Đurđevca obilježavaju Dan sjećanja na Vukovar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!