11:00 / 02.04.2019.

Autor: Ljiljana Saucha/V.M./HRT

4 mlade sopranistice u Staroj gradskoj vijećnici

-

-

Foto: - / -

Četiri mlade i sjajne sopranistice – Darija Auguštan, Josipa Bilić, Josipa Gvozdanić i Maja Sremec uz glasovirsku pratnju Darijana Ivezića, u zagrebačkoj su Staroj gradskoj vijećnici izvele neke od najpoznatijih arija i dueta.
Četiri mlade i sjajne sopranistice – Darija Auguštan, Josipa Bilić, Josipa Gvozdanić i Maja Sremec uz glasovirsku pratnju dirigenta i glazbenika širokog spektra djelovanja, Darijana Ivezića, u zagrebačkoj su Staroj gradskoj vijećnici izvele neke od najpoznatijih arija i dueta.

Mozart, Gotovac, Massenet, Gounod, Verdi, Donizetti – samo su neki od skladatelja čija su djela našla na programu nastupa mladih glazbenih umjetnica – studentica zagrebačke Muzičke akademije.

- Nama mladim umjetnicima jako je bitno da se pokušamo nekako usmjeriti prema publici van akademije, ističe Josipa Gvozdanić, a njezina kolegica Maja Sremec dodaje da je to neopisivo važno za pjevače, ali i sve studente akademije zato što nemaju puno prilike predstaviti se široj publici.

Do kraja druge sezone besplatnih koncerata, koji se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu održavaju u Staroj gradskoj vijećnici, očekuju nas još dva koncerta – iznenađenja:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!