500-tinjak školaraca poručilo: Pula čita!

27.04.2023.

09:22

Autor: Vijesti iz kulture/HRT/V.M.

Pula čita!

Pula čita!

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Na pulskom su se Forumu okupili učenici osnovnih i srednjih škola, koji su tijelima ispisali poruku "Pula čita!" Sudjelovalo je 500-tinjak djece, a milenijsku fotografiju snimio je poznati fotograf Šime Strikoman.

Najava je to istoimene manifestacije posvećene knjizi i čitanju. Foto-poruka bit će poslana u svijet, a u Puli će se ovih dana čitati na raznim lokacijama uz bogat program.

Nastanak milenijske fotografije zabilježila je ekipa Vijesti iz kulture:

- Intencija nam je govoriti o knjigama i čitanju, ne samo u knjižnici već i na drugim gradskim lokacijama, tako da ove godine čitamo na 7 lokacija i imamo ukupno 14 programa i uključeni su programi i aktivnosti za sve dobne skupine, rekla je Nadia Bužleta, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula.


Galerija
Šime Strikoman, Foto: Vijesti iz kulture/HRT
Pula čita!, Foto: Vijesti iz kulture/HRTPula čita!, Foto: Vijesti iz kulture/HRTPula čita!, Foto: Vijesti iz kulture/HRTNadia Bužleta, Foto: Vijesti iz kulture/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!