Aleja prvašića - mjesto stvaranja kreativnih uspomena i povezivanja učenika

27.11.2022.

07:00

Autor: Igor Ahmetović/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Aleja prvašića

Aleja prvašića

Foto: HRT / HTV

Pokraj Zavičajnog muzeja u Marinbrodu kraj Gline svečano je otvorena "Aleja prvašića". Svaki razred prvašića Osnovne škole Glina u aleju je zasadio jedno stablo koje će im ostati kao trajna uspomena. Aleja bi trebala postati mjesto povezivanja, susreta i obilježavanja obljetnica svih sadašnjih i budućih generacija glinskih školaraca.

Projekt "Aleja prvašića" pokrenut je s idejom stvaranja kreativnih uspomena, povezivanja učenika, ali i poticanja na zajedničke projekte.

- Zamišljena je da živi sustavno svake godine, da iskustvo koje nas sve povezuje, a to je iskustvo polaska u prvi razred, biva obilježeno upravo na ovaj način da svaka razredna zajednica simbolično opsadi jedno zajedničko stablo koje simbolizira njihovo zajedništvo, rekla je Snježana Agostini, autorica i voditeljica projekta "Aleja prvašića".

Uz sadnice stabla postavljene su i posebno dizajnirane pločice od bračkog kamena na kojima su ugravirana imena svih učenika i učitelja, ime škole, razrednog odjela te školska godina pohađanja prvog razreda.

- Jedan hvale vrijedan projekat, nešto što će učenicima ostati za cijeli život kao i jedna krasna uspomena na početak njihovog školovanja, a znamo da je prvi dan škole i prvi razred nešto što ostaje za cijeli život, rekao je Zoran Kirinić, v.d. ravnatelja Osnovne škole Glina.

Glina je u ovom projektu posebno važna jer se broj prvašića, istaknuli su organizatori, nakon potresa nije smanjio zbog iseljavanja, a aleja će se novim stablima proširivati svake godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!