Antonija Ružić - najbolja europska tenisačica do 16 godina

25.03.2019.

08:11

Autor: Anamarija Horvat Šantl/I.H./HRT

-

-

Foto: - / -

Tempo joj je ubitačan: treninzi i po nekoliko sati na dan, turniri, a tu je i škola. Iako često izbiva, uspijeva uskladiti sve obveze. Redovita je učenica čakovečke Gimnazije.
Nakon što je lani, među ostalim, bila proglašena najboljom europskom tenisačicom do 16 godina, Međimurka Antonija Ružić nastavlja nizati uspjehe i u ovoj godini. Na nedavnom prvenstvu Hrvatske pokorila je konkurenciju i postala državna prvakinja.

Osvojeni turniri iz kalendara Tennise Europe do 16 godina, Europski Masters, prva na rang-listi do 16 godina, brojna finala različitih prvenstava - sve to i još mnogo toga uspjesi su kojima se već sada može pohvaliti Antonija Ružić, šensnaestogodišnja tenisačica iz međimurskog mjesta Orehovica. Članica je teniskog kluba Franjo Punčec iz Čakovca, a tenis - sport u kojem se i te kako dobro našla i snašla - došao je nakon malo traženja.

Tempo joj je ubitačan: treninzi i po nekoliko sati na dan, turniri, a tu je i škola. Iako često izbiva, uspijeva uskladiti sve obveze. Redovita je učenica čakovečke Gimnazije. U školi nimalo ne kriju koliko su ponosni na sportske uspjehe i uloženi trud svoje učenice. Izlaze joj u susret u svakoj prilici, i profesori i prijatelji.

Neprocjenjivo je kada znaš da uvijek možeš računati na prijatelje. Otkriva da je ključ uspjeha u upornosti, ali i golemoj želji. Naravno, važna je i podrška koju dobiva od svoje okoline. Njezini su se roditelji posvetili njoj i ostaloj svojoj djeci u cijelosti.

Usklađivanje brojnih obveza nije lako, ali na kraju se isplati, kaže tata Alen. Jer od svih uspjeha i nagrada najvažnije je samo jedno. Iako Antonijini treneri kažu da bi ona tek trebala početi igrati pravi tenis, možemo reći da je već krenula tim putem. Potvrđuje to i  posljednje priznanje - proglašena je najsportašicom Međimurske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!