14:30 / 22.05.2019.

Autor: Tamara Džebić Šaljan/V.M./HRT

Antuntun u Sankt Peterburgu

-

-

Foto: - / -

Zagrebačko Kazalište Žar ptica predstavom 'Kako živi Antuntun' oduševilo je djecu u Sankt Peterburgu.
Zagrebačko Kazalište Žar ptica predstavom 'Kako živi Antuntun' oduševilo je djecu u Sankt Peterburgu.

Bilo je to prvo gostovanje jednog dječjeg kazališta iz Hrvatske organizirano u sklopu projekta 'Dječje kazalište bez granica'. Bezvremenski tekst Grigora Viteza u izvedbi Ante Krstulovića i u režiji Helene Petković oduševio je rusku djecu, kao što već desetljećima oduševljava i našu, a mnogi od nas naizust znaju sjajne stihove.

Tekst predstave nanimljen je na ruskom, u interpretaciji Zrinke Kušević, što je posebno razveselilo mališane, a zajedno s domaćinima naši su kazalištarci sudjelovali i u debati u kojoj su razmijenili iskustva.

- Bilo je prekrasno, djeca su fenomenalno reagirala, čak su mi 'uletili' na pozornicu, grlili me, kao da je Liga prvaka, baš predivno. Antuntun je za svu djecu svijeta. Ja imam tu jako malo teksta i, naravno, potrudio sam se da govorim na ruskom, što je bilo njima velika čast, a i meni je bila velika čast u Rusiji igrati na ruskom, izjavio je glumac Ante Krstulović nakon povratka iz Sankt Peterburga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!