Aplikacija E-vrtić - praktična i funkcionalna

09.09.2020.

13:36

Autor: Jasmina Grbavec/Regionalni dnevnik/HRT

default error photo
Tako će roditelji 1500 vrtićke djece s područja grada, unatoč epidemiološkim mjerama, u bilo kojem trenutku dobivati pravovaljane informacije.
Roditelji čija djeca pohađaju čakovečke gradske vrtiće od sada će putem aplikacije E-vrtić imati bolji pristup informacijama vezane za svoje mališane. Tako neće morati osobno dolaziti u prostorije vrtića, što je u ovim epidemiološkim okolnostima izuzetno praktično.

Bilo da se radi o prigovoru, pitanju ili obavijesti za vrtić - roditeljima je od ponedjeljka na raspolaganju aplikacija E-vrtić. Razrađena je po modulima i ovisno o kategoriji, pitanje se prosljeđuje mjerodavnoj osobi.

- Osoba može direktno preko uređaja upisati odgovor ili može odgovoriti putem maila, a roditelj ima mogućnost praćenja statusa njegovog pitanja - objašnjava autor aplikacije Bruno Trstenjak.

Aplikacija je potpuno besplatna i samo jedna u nizu koje lokalne tvrtke razrađuju uz pomoć grada Čakovca.

- S obzirom na to da je aplikacija već duže vrijeme bila u pripremi, sad je realiziramo jer mislimo da je pravo vrijeme. Vrtići su 1. rujna počeli raditi, putem aplikacije roditelji mogu, a da ne moraju fizički dolaziti, dobiti informaciju ili upit oko svog djeteta - kaže Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca.

Tako će roditelji 1500 vrtićke djece s područja grada, unatoč epidemiološkim mjerama, u bilo kojem trenutku dobivati pravovaljane informacije.

- Mislim da je to vrlo važno, da će roditelji vrlo brzo dobivati informacije. Iako smo mi preko naše Facebook stranice i weba davali informacije na vrijeme, ovo će biti još brže - dodaje Lidija Varošanec, ravnateljica DV "Cvrčak".

Kod izrade aplikacije mislilo se i na zaštitu osobnih podataka roditelja i djece.

- Mobilna aplikacija ne koristi nikakve osobne podatke, roditelj dobiva šifru koju daje ustanova i preko te šifre se provjerava roditelj - pojašnjava Trstenjak.

Jer zaštita djece uvijek je prioritet, a roditeljima sigurnost da u svakom trenutku znaju što se s njihovim djetetom događa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!