Atosove stipendije studenim splitskog Sveučilišta

02.03.2022.

14:50

Autor: M.Š./Hina/HRT

Boris Bajtl

Boris Bajtl

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Boris Bajtl, voditelj Atosa Hrvatska, globalnog pružatelja kibernetičkih transformacija, u srijedu je predao četiri stipendije po 4.000 kuna mjesečno studentima splitskog Sveučilišta, radi njihovog stručnog razvoja za poslove kibernetičke sigurnosti.

- Kriterij je za ove stipendije je izvrsnost, motivacija i sposobnost brzog učenja, rekao je Bajtl.

Podsjetio je da je Atos najveći pružatelj usluga u području kibernetičke sigurnosti u Europi, a nedavno je osnovao i svoj centar kompetencija u Hrvatskoj.

- Imamo ambiciju postati vodeći u području kibernetičke sigurnosti u Hrvatskoj, najavio je Bajtl, stručnjak za kibernetičku sigurnost i voditelj operativnih poslova Atos Hrvatska.

Ističe da kvaliteta kadrova koje regrutira Atos u Hrvatskoj, ne zaostaje ni za kime u svijetu i da je potreba za takvim kadrovima velika.

- Broj zaposlenosti za ovakvim kadrom u svijetu godišnje raste za 130 posto i potrebe za tim kadrom su ogromne, rekao je.

Na novinarsko pitanje o 'kibernetičkoj policiji' i sigurnosnoj kibernetičkoj strukturi Bajtl je odgovorio da u Hrvatskoj postoji Zakon o kibernetičkoj sigurnosti, a postoje i organizacijska tijela koja se time bave.

- Atos kao tvrtka u tome surađuje, uključeni smo i u aktivnosti oko Olimpijskih igara pa i sve druge aktivnosti koje su vezane za kibernetičku sigurnost, dodao je.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban istaknuo je iznimnu važnost ove četiri stipendije za studente splitskog Sveučilišta.

- Postali smo destinacija za mlade ljude koji su željni novog znanja u novim tehnologijama," kazao je Boban.Jedan od studenta stipendista Luka Farkaš rekao je kako mu ova stipendija jako puno znači.

- Za mene ovo znači veliku motivaciju i čast suradnje s Atosom, a kasnije i rad u istoj tvrtki na rješavanju problem umjetne inteligencije i slično, kazao je Farkaš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!