13:04 / 24.11.2020.

Autor: Gordan Ćelić/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Barokni super-talent show

-

-

Foto: - / -

'Barokni super-talent show', drugi koncert Orguljskog festivala Anabasis, održat će se večeras, 24.studenoga, u dvorani Huml Muzičke akademije u Zagrebu - program će donijeti malo radosti i zaigranosti u ovim tmurnim vremenima, poručuju organizatori.
'Barokni super-talent show', drugi koncert Orguljskog festivala Anabasis koji će se održati večeras, 24.studenoga, 19 sati u dvorani Václav Huml Muzičke akademije u Zagrebu, donosi malo radosti i zaigranosti u ovim tmurnim vremenima.

Mladi će se glazbenici boriti za glasove publike kako bi osvojili nagradu 'Barokni super-talent' izvodeći djela baroknih majstora - Bacha, Vivaldija, Buxtehudea i Fingera.

- Za vrijeme brojanja glasova publike, nastupiti će i gost iznenađenja, orguljaš Krešimir Klarić koji će na popularnu temu improvizirati četveroglasnu fugu, najavljuju organizatori, dodajući da je ulaz na koncerte festivala Anabasis je slobodan.

U natjecanju sudjeluju Jelena Horvat, Klara Čanić, Marko Antolković, Ema Perić, Tanja Felja, Lovro Čuikin, Jelena Horvat, Mladen Bonomi, Lovro Ticl, Karlo Vlahek i Goran Gregorin.

- Nove orgulje Muzičke akademije u dvorani Huml koje je sagradila tvrtka Eisenbarth iz Passaua, od samog postavljanja u rujnu 2016. zaživjele su kroz Orguljski festival Anabasis, napominju organizatori.

Festival već petu akademsku godinu donosi osam tematski osmišljenih koncerata na kojima se na interdisciplinaran način predstavlja orguljska literatura.

- Teme koncerata obuhvaćaju različita stilska razdoblja te obrađuju različite aspekte poimanja glazbe kroz povijest. Dvoranski prostor akademije omogućava i predstavljanje svjetovnije strane orgulja, instrumenta koji sam po sebi već nosi uvriježenu konotaciju sakralnosti, ističu organizatori.

Detalje o jednom drugačijem 'talent-showu' doznali smo od red. prof. dr. art. Ljerke Očić s Muzičke akademije i Mladena Bonomija, studenta 2. godine orgulja, koje je posjetila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!