16:42 / 01.02.2018.

Autor: HRT

Besplatan prijevoz za međimurske osnovnoškolce

-

-

Foto: - / -

Za tri tisuće međimurskih osnovnoškolaca osiguran je besplatan školski prijevoz. I biti će tako iduće četiri godine. Omogućeno je to novim Zakonom o javnoj nabavi.
Međimurske osnovnoškolce prevoziti će lokalni autobusni prijevoznici. S njima je potpisan ugovor na čak 4 godine vrijedan malo više od 19 milijuna kuna.

Za tri tisuće međimurskih osnovnoškolaca osiguran je besplatan školski prijevoz. I biti će tako iduće četiri godine. Omogućeno je to novim Zakonom o javnoj nabavi. Dulje razdoblje trajanja ugovora dobro je za sve strane, istaknuto je tijekom potpisivanja ugovora.

Koncesiju je dobila grupa koja okuplja gotovo sve prijevoznike s područja Međimurja. Prevozit će 3 tisuće osnovnoškolaca u autobusima starima između 8 i 10 godina.

Osim sigurno, i dalje će se voziti besplatno jer razliku u cijeni karte koja se sufinancira 75% za  učenike koji su od škole udaljeni više od 5 kilometara pokriva Županija, ali i sami prijevoznici koji su se kažu, odrekli dijela zarade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!