08:58 / 19.05.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Besplatna autoškola za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U suradnji s 11 autoškola Zaklada "Hrvatska za djecu" je osigurala besplatni tečaj za 12 djece koji su izašli iz sustava socijalne skrbi.
Zaklada "Hrvatska za djecu" predstavila je jedinstvenu humanu priču "Moja nova škola - autoškola". Cilj projekta koji je krenuo s ponovnim otvaranjem autoškola je omogućiti mladim ljudima bez odgovarajuće roditeljske skrbi polaganje vozačkog ispita, bolju pozicioniranost na tržištu rada te mogućnost honorarnog i povremenog zapošljavanja do čekanja trajnog i adekvatnog zaposlenja iz struke.

- Razmišljali smo koliko je teško djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi pronaći prvo zaposlenje i koliko bi im vozačka dozvola to olakšala. Tako smo u suradnji s 11 autoškola osigurali besplatni tečaj za 12 polaznika koji su izašli iz sustava socijalne skrbi. Poliklinike doniraju liječničke preglede, Crveni križ donira edukaciju za prvu pomoć - objasnila je Renata Gubić iz Zaklade Hrvatska za djecu.

Snježana Kufek korisnica je Zaklade i danas će prvi put sjesti za volan.

- Puno mi znači ta prilika jer si ne mogu to sama priuštiti, mislim da će mi trebati za posao i druge obaveze u životu - kaže. Malo se boji vožnje, ali spremna je učiti i veseli se autoškole.

Instruktor Mario Kišur ističe da se njegova autoškola uvijek odaziva kada su humanitarne akcije u pitanju i rado pomaže ako ima priliku za to.

- Naučit ćemo polaznike kako se sigurno i bez straha kretati u promet. Nismo prestrogi, idemo polako i možemo razbiti tremu onima koji su prvi put za volanom - kaže Kišur.

Ovu akciju nesebično je podržalo jedanaest autoškola iz cijele Hrvatske - zagrebačke autoškole AS i Rotor, Signal iz Karlovca, Radar iz Zagreba, splitska Instruktor i Kružni tok, dubrovačke Formula i Konavle, zadarske Donat i Kalelarga te Tratinčica iz Osijeka. Nesebičnim činom pomogli su maturantima ostvariti njihove snove, ali ih i učiniti konkurentnim na tržištu rada.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!