12:26 / 05.03.2019.

Autor: V.M./HRT

'Blueserski Oscar' stiže u Zagreb

-

-

Foto: - / -

Nakon 'Blueserskog Oscara', koji su u Memphisu osvojile Hrvatske blues snage, nagrada će se proslaviti koncertom mladih glazbenika okupljenih u 'The Stage Schoolers band' večeras u zagrebačkom klubu 'Hard place'.
Nakon 'Blueserskog Oscara', koji su u Memphisu osvojile Hrvatske blues snage, nagrada će se proslaviti koncertom mladih glazbenika okupljenih u 'The Stage Schoolers band' koji će nastupiti večeras u 21 sat u zagrebačkom klubu 'Hard place', gdje će biti i promocija dokumentarnog filma 'Od Lonjskog polja do Memphisa'.

Učenici sisačke Pop rock škole vratili su se iz Memphisa gdje su Hrvatsku predstavljali na 35. Međunarodnom blues izazovu. Uz izvrsne nastupe naših mladih glazbenika, koji su bili gosti na čuvenoj Muzičkoj akademiji Stax i svirali s njihovim studentima, 'The Stage Schoolers band' predstavio se i na TV Channel 3 te u čuvenim klubovima u ulici Beale.

U Memphisu su bili jedini europski sastav a tijekom boravka u SAD-u podijelili su stotine promotivnih brošura, letaka i suvenira te prikazali dokumentarni film 'Od Lonjskog polja do Memphisa' o Međunarodnom blues kampu koji Pop rock škola petu godinu uspješno organizira u Parku prirode Lonjsko polje.

U Lonjskom polju dešava se pravi Delta blues,  izjavio je dugogodišnji direktor poznate Blues fondacije Jay Sieleman, koji je prošle godine boravio u kampu, dodavši da se i u SAD-u vrlo rijetko može naći kamp takvog stila, kvalitete i sadržaja.

Vrhunac američkog tjedna Poprock škole bila je nagrada 'Keeping The Blues Alive' koja je dodijeljena Hrvatskim blues snagama. Radi se o najvećoj svjetskoj nagradi u svijetu bluesa. Zadovoljstvo je tim veće jer je Poprock škola u petnaest godina svoga postojanja također zaslužna za ovo visoko priznanje koje se dodjeljuje udrugama ili pojedincima koji promoviraju blues, pogotovo kad je u pitanju rad s mladim glazbenicima,  poručuju iz Poprock škole Sisak.

Gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, od naših smo 'blueserskih' snaga čuli kako je bilo u Memphisu a u programu je nastupio i 'The Stage Schoolers band' u sastavu Lucia Trtanj, Damjan Labus Milojević, Martin Kosovec, Mijo Pušeljić, Jakov Bjelac, Karlo Kiš, Jan Volk te mentor i voditelj Miroslav Dimić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!