18:41 / 21.11.2018.

Autor: V.M./G.N./HRT

Bobbie Peers: dobitnik Zlatne palme koji piše romane za mlade

-

-

Foto: - / -

Kakav je Bobbie Peers i tko je uopće taj Norvežanin koji neumorno objavljuje omladinske romane, provjerili smo tijekom njegova boravka u Hrvatskoj. Autor trilogije o dječaku Williamu Wentonu predstavio je na Interliberu.
Kakav je Bobbie Peers i tko je uopće taj Norvežanin koji neumorno objavljuje omladinske romane, provjerili smo tijekom njegova boravka u Hrvatskoj.

Bobbie Peers, autor trilogije za mlade o dječaku Williamu Wentonu, koju je s norveškog jezika preveo Munib Delalić, predstavio je svoje knjige na Interliberu. Njegov je junak osvojio srca djece i omladine u više od 30 zemalja.

Stil mu je jednostavan, pitak i ekonomičan, kao da je 'zanat' tesao u školi kreativnog pisanja. Peers piše i filmske scenarije: s prvim filmom 'Sniffer' osvojio je Zlatnu palmu u Cannesu za scenarij i režiju.

U razgovoru za emisiju Knjiga ili život otkrio nam, među ostalim, je li svjestan odgovornosti pisca koji se obraća djeci u formativnim godinama, te koliko i što Norvežani čitaju.

Pogledajte razgovor s Bobbijem Peersom emitiran u emisiji Knjiga ili život, koju možete pratiti utorkom na HRT3, na Facebooku te na multimedijskoj usluzi HRTi:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!