Božićna bajka u Cerovačkim špiljama

10.12.2022.

20:28

Autor: Ana Marušić/Dnevnik/HRT/IMS

Božićna bajka u Cerovačkim špiljama

Božićna bajka u Cerovačkim špiljama

Foto: HTV / HRT

Najpoznatijem djedici na svijetu njegovi su vilenjaci pričali da postoji špilja u kojoj je priroda napravila njegov kip. Došao je to provjeriti i eto ga u srcu Velebita, kao i obično, s vrećama punim poklona.


Božićna bajka u Cerovačkim špiljama ideja je nastala u upravi Parka prirode Velebit. Bajkovite prirodne skulpture oblikovane vodom tijekom tisuća godina fantastična su podloga za maštovita tumačenja. 


-Ovo je prva od nadamo se tradicionalnih Božičnih bajki koje ćemo održavati svake godine nadalje, u našem novoizgrađenom Centru izvrsnosti Cerovačke špilje. Spremamo nešto i za Valentinovo, za naše zaljubljene, moraju samo pratiti naše društvene mreže, rekla je Ivana Svetić, voditeljica marketinga Parka prirode Velebit.

Ova je bajka počela u Centru izvrsnosti, gdje su djeca zaslužila darove izradom ukrasa za božićno drvce. Izgradnja novog sjedišta Parka prirode velik je doprinos kulturnoj i turističkoj ponudi Velebita i Like, pa su ovogodišnji dobitnici posebne nagrade Turističke zajednice Zadarske županije za stvaranje i razvoj dodatne ponude te doprinos u brendiranju destinacije.


-Ovakvim sadržajima poboljšati ne samo razvoj turizma i dodatnih sadržaja na ovom području Parka prirode, negoli cijelom širem području Zadarske, Ličko-senjske i Šibensko-kninske županije, kazao je Mario Šaban, ravnatelj Parka prirode Velebit.


Od otvaranja u lipnju Centar izvrsnosti je posjetilo više od 15 tisuća gostiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!