21:32 / 12.12.2020.

Autor: Višnja Ružojčić/Dnevnik HTV-a/IMS

Božićna pisma

-

-

Foto: - / -

Dirljiva objava korisnika Obiteljskog doma Noni iz Zagreba u kojoj su za Božić poželjeli prijatelja preko pisma, u trenu je postala hit!
Dirljiva objava korisnika Obiteljskog doma Noni iz Zagreba u kojoj su za Božić poželjeli prijatelja preko pisma, u trenu je postala hit! Pisma im stižu iz cijele Hrvatske, a javili su im se i učenici Tehničke škole iz Slavonskoga Broda koji su tako ispisali jednu od najljepših božićnih priča.

Kakav neobičan prizor. Brodski tinejdžeri odrasli na računalima i mobitelima pišu pisma. Ivan, baki Jeleni koja se voli smijati.  

- Nadam se da će provesti Božić, ako ne u krugu najmilijih zbog ove novonastale situacije, bar s najmilijima s njenog odjela. I također, nadam se da voli blagdane koliko ih ja volim, govori Ivan iz Tehničke škole u Slavonskom Brodu.

Marija, Katarina, Zvonimir ... svi korisnici Obiteljskog doma Noni iz Zagreba i ovim su fotografijama dirnuli mnoga srca. Za Božić neće biti s najmilijima pa su poželjeli - prijatelja preko pisma. Poslali su važnu poruku.

- O nekakvoj ljepšoj, građanskoj, solidarnoj Hrvatskoj pa vjerujem da takve stvari treba pokazati vlastitim primjerom. I ja sam napisao pismo, rekao je Ivan Bitunjac, profesor u Tehničkoj školi, Slavonski Brod.

- Vjerujem da ćemo obradovati nekog u tom domu, da im naša pisma puno znače, naglasila je Ana iz Tehničke škole u Slavonskom Brodu.

Bome znače. Čim su stigla - nastalo je veselje.

- Stvarno nam ovo puno znači da smo ih uspjeli malo razveseliti. I malo unijeti božićnog duha u dom, govori Anđela Sirovina, začetnica akcije "Prijatelj preko pisma".

A poruke i pisma stižu im već iz cijele Hrvatske. Ispisuje se jedna od najljepših priča ovoga Božića. Pandemiji u inat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!