22:14 / 23.12.2020.

Autor: Irena Košar/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Božićne priredbe u većini škola putem interneta

-

-

Foto: - / -

Ove se godine božićne priredbe prvi put održavaju putem Interneta, ali djeca su se pripremala u školama.
Završilo je prvo polugodište. Prvi put tradicionalne božićne priredbe u većini škola održavaju se putem interneta. No to nije spriječilo učitelje i učenike da još jednom pokažu svu svoju maštovitost i kreativnost.

U veseloj atmosferi i okićenoj učionici prvašići OŠ "Dr. Ivan Merz" iz Zagreba, snimili svoj prvi božićni nastup.

- Pa učili smo, ne znam sad točno koliko dana, ali smo učili dosta, rekao je Filip, učenik 1. razreda OŠ "Dr. Ivan Merz".

- Na prvu smo malo skvičali, a na drugu smo se već popravljali, dodala je Sara, također učenica 1. razreda, OŠ "Dr. Ivan Merz", Zagreb.

Ove se godine božićne priredbe prvi put održavaju putem Interneta, ali djeca su se pripremala u školama.

- Učenici od 5. do 8. razreda su išli na zborove i učiteljica glazbene kulture nam je dala upute, naglasila je Dora, učenica 8. razreda, OŠ Murterski škoji, Murter.

-  Evo djeca se trude biti djeca, ostati djeca i oni uvijek nađu načina raditi dječje stvari, a mi smo tu da bi omogućili da to izgleda normalno, rekao je Karlo Klarin, učitelj talijanskog jezika, OŠ Murterski škoji, Murter.

Svi su još jednom pokazali koliko znaju i mogu.

- Učenici uspjevaju unatoč složenoj situaciji raditi u školi i davati sve od sebe, poručio je Tomislav Pavlović, ravnatelj OŠ Ludina, Velika Ludina.

Eva, učenica 8. razreda, OŠ Murterski škoji, Murter rekla je da se priredba može napraviti i bez toga da svi budu u dvorani.

Učitelji i učenici oprostili su se od prvog polugodišta. Nije važno kako - važno je poslati poruke mira i veselja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!