16:16 / 24.12.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Božićni El bend mladih El glazbenica

-

-

Foto: - / -

Predstavljamo učenice glazbene škole El Musicante koje iza sebe imaju sedamdesetak akustičnih i bendovskih nastupa u sklopu škole. Sve sviraju više instrumenata uz gitaru i pjevaju, te skladaju svoje autorske pjesme. Upoznajte Božićni El bend!
Predstavljamo učenice glazbene škole El Musicante koje iza sebe imaju sedamdesetak akustičnih i bendovskih nastupa u sklopu škole. Sve sviraju više instrumenata uz gitaru i pjevaju, te skladaju svoje autorske pjesme. Upoznajte Božićni El bend!

U sklopu Škole gitare El Musicante, koja postoji 6 godina, okupljaju se djeca i mladi s kojima radi uz nastavu i jako puno praktičnog rada - nastupi, terenska nastava, bendovske radionice, ljetne škole, on line projekti.

Ovo je treće gostovanje polaznica škole u emisiji Dobro jutro, Hrvatska i treće predstavljanje božićne autorske pjesme 'Božićni El bend'. Pogledajte prvi dio gostovanja koje je otvorila upravo izvedba 'Male božićne pjesme':

Posebnost te škole je u tomu što je nudi i tzv. El Pro program pa članice benda puno aktivnosti obavljaju samostalno uz mentoriranje - poput snimanja spota, promocije i medijskih nastupa.

El Pro (Projekt i Profesional) napredni je, naime, program koji vodi osnivač škole i autor božićnih pjesama Tomislav Šnidarić.

- Namijenjen je tinejđerima koji već znaju svirati i žele u društvu vršnjaka dublje upoznati glazbenu priču - od formiranja bendova, rada na pjesmama do snimanja u studiju, videospotova, promocije, medijske komunikacije, bookiranja koncerata, oblikovanja vizualnog identiteta itd, ističu iz škole El Musicante.

Cure dolaze iz dva školska autorska benda: Slanci, koji su već snimili himnu za RokOtok Ribafisha, i Jabadera - oni će na proljeće objaviti svoje autorske albume.

- Spot je nastao u suradnji s vršnjacima - glumcima, snimateljima, montažerima jer škola potiče generacijsku suradnju, napominju.

Bave se i humanitarnim aktivnostima - svirali su tijekom Adventa pred Domom za starije na zagrebačkom Trnju, a prošlih godina u Zaprešiću za djecu s poteškoćama u razvoju i Domu za starije i nemoćne u Odri.

Cilj projekta je ubrzati proces i od jedne pjesme godišnje doći do izdavanja album s njihovim božićnim pjesmama te održati jedan veliki svečani koncert s gostima glazbenicima.

Pogledajte drugi dio nastupa Božićnog El benda (Ivona Ević - vokal, sintesajzer, Valentina Ević - vokal, gitara, Patricija Runjak – perkusije i Sara Klikić - bas gitara, prateći vokal) u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!