Božićni Tin express vozi i ove godine

03.12.2019.

15:52

Autor: Ana Macan/P.F./HRT

default error photo
Šarene kuglice, lampice, pjesma i pokloni, dovoljan su razlog za osmijehe na licima djece s invaliditetom i štićenike domova za nezbrinutu djecu.
Više od 200 mališana zajedno sa svojim roditeljima i pratiteljima provozali su se božićnim vlakom Tin express od Glavnog kolodvora do Savskog Marofa. Riječ je o humanitarnom projektu koji već 22 godine HŽ organizira za djecu s invaliditetom i štićenike domova za nezbrinutu djecu.

Šarene kuglice, lampice, pjesma i pokloni, dovoljan su razlog za osmijehe na njihovim licima.

- Ja sam se jako došao veseliti sa Djedom mrazom i sv.Nikolom i jako sam sretan što sam tu došao, rekao je Josip Juraj Njavro.

- Sretna sam što sam ovdje došla da podržim djecu koja imaju bolesti, rekla je Viktorija Njavro.

U ovogodišnjoj vožnji sudjeluju djeca iz Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, Zaklade Hrvatska za djecu te zagrebačkih dječjih vrtića Potočnica i Duga. Njima su se pridružili i mališani iz Taekwondo kluba Čigra koji organizira programe za djecu s invaliditetom.

- Ovo je prilika za senzibiliziranje javnosti, ali ne samo javnosti već i za socijalizaciju te djece sa drugom djecom, odgajateljima i voditeljima, objašnjava Boris Bursač iz Taekwondo kluba "Čigra".

- I mi roditelji možemo svojim prisustvom i djelovanjem kroz te udruge puno pomoći. Ovdje dominira veselje, dječji osmjesi i zajedništvo koje nam je svima tako jako potrebno, rekla je mama Iva Njavro.

Tradicionalno povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, humanitarni vlak osim u Zagrebu, vozi u Vinkovicima, Rijeci, Splitu i Varaždinu. 

- Želimo s našim animatorima i Djedom Božićnjakom i Svetim Nikolom dati nešto posebno povodom božićnih blagdana i ovoj djeci, rekla je Mihaela Tomurad Sušac iz HŽ Putničkog prijevoza.

Ove godine božićni vlak Tin express vozit će do 22. prosinca. Vikendima su vožnje organizirane za građanstvo, a za vrtiće i škole radnim danima. Cijena karte za dijete je 40 kn, a za odrasle 30 kn.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!