18:15 / 24.12.2021.

Autor: Renata Ostović/Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

"Kuc-kuc stiže Božić" - program za djecu u Osijeku

Osijek: Program namijenjen djeci

Osijek: Program namijenjen djeci

Foto: Regionalni dnevnik HTV / HRT

"Kuc-kuc stiže Božić" ovogodišnji je program namijenjen djeci, osmišljen u osječkom Dječjem kreativnom centru DOKKICA. Tu se kuha i peče, pjeva, pleše i glumi.

Već u predvorju kina Urania slatki doček i kušanje božićnih kolačića koje su napravile male polaznice Kuharske školice. Naravno, uz pomoć tete Nene, voditeljice programa.   


- Jako mi se svidjelo kako smo to radili, napravili smo puno kolača rekla je Ela Steiner, polaznica Kuharske školice.


U DOKKICI je sve lako i razigrano, a djeca uživaju u desetak odgojno-obrazovnih programa. Ovu godinu završavaju posebno veselo, jer su im odobrena dva europska projekta, a dobitnici su i državne nagrade za promicanje prava djeteta. 


- Ovo je jedno veliko priznanje za naš dugogodišnji rad, iako je nagrada vezana u 2021. S ponosom možemo reći da je sve ono što ulažemo, kroz sve ove godine, u promociju prava djece došlo na vidjelo kroz ovu prekrasnu nagradu, kaže Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra DOKKICA iz Osijeka.


A božićno je vrijeme i za sve u DOKKICI, čiji je slogan " Za djecu, s djecom, zbog djece", vrijeme darivanja, ljubavi i zajedništva. 


Polaznica Kuharske školice Iva Bošnjak naglašava kako za nju Božić znači druženje s obitelji.


A što je Božić, na najljepši su način u istoimenoj predstavi ispričali polaznici Dramskog studija Dramopolov


- Za mene je DOKKICA nešto zabavno. Našu predstavu smo pripremali šest tjedana. Bilo je dosta toga za naučiti, ali bilo je lagano, kaže polaznik Dramskog studija Dramoplov Šimun Lozančić.


Sara Krpan nastupala je sa svojom autorskom pjesmom "Bright Side" i ističe kako se radi o lijepom iskustvu. 


Mali i veliki Osječani oduševljeni su ovim božićnim programom, potvrdila je to i Iva Haršanji. A to je i bio cilj ovoga veselog druženja, koje su mnogi s nestrpljenjem očekivali!   


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!