10:15 / 17.08.2018.

Autor: T.V./V.LJ./HRT

Braća Lončarić nakon odmora kreću u nove pobjede

-

-

Foto: - / -

. Braća Lončarić ističu kako su sretni i ponosni zbog osvajanja bronce te kako nije nimalo lako braniti naslov svjetskih prvaka. Zadovoljni su jer su pokazanim veslanjem u Češkoj potvrdili ostanak na juniorskom veslačkom vrhu.
U Osijek su se sa Svjetskog veslačkog prvenstva u Češkoj vratili najbrži svjetski juniori u dvojcu bez kormilara, braća Anton i Patrik Lončarić. U Osijek su donijeli brončanu medalju.

Podsjećamo kako je brončana medalja braće Lončarić na ovogodišnjem svjetskom juniorskom prvenstvu samo dio bogate kolekcije uspjeha koju su donijeli u grad na Dravi. Za samo godinu dana mladi su Osječani uz iznimne napore i vrhunskog trenera Krešimira Ižakovića ostvarili rijetko viđene rezultate - svjetsko zlato, svjetsku broncu, europsko zlato i europsku broncu (u konkurenciji mlađih seniora) te svjetski rekord, onosno najbolje juniorsko vrijeme u dvojcu bez kormilara. Takvim se rezultatima mladih sportaša može pohvaliti rijetko koji klub, pa i rijetko koji grad u našoj zemlji. 

S Antonom i Patrikom u Osijeku je razgovarala kolegica Vesna Ljubo. Braća Lončarić ističu kako su sretni i ponosni zbog osvajanja bronce te kako nije nimalo lako braniti naslov svjetskih prvaka. Zadovoljni su jer su pokazanim veslanjem u Češkoj potvrdili ostanak na juniorskom veslačkom vrhu. Ove su godine, za razliku od prijašnjih, imali puno bolje uvjete za treniranje - brojne kvalitetne pripreme te novi čamac koji im je osigurao Hrvatski veslački savez (a usokoro stiže još jedan čamac koji je Lončarićima kupljen zahvaljujući gradonačelniku Ivanu Vrkiću i Zagrebačkoj banci).

Najavili su kako slijedi samo desetak dana odmora te nove pripreme i odlazak u Bjelorusiju na Europsko prvenstvo za mlađe seniore te na kraju juniorske karijere i nastup na Olimpijskim igrama mladih. Naime, početkom listopada Aria, Patrik i Anton s trenerom Ižakovićem kreću u Buenos Aires predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama za sportaše mlađe od 19 godina što će svima biti svojevrsna nagrada za brojne uspjehe ostvarene na međnarodnim natjecanjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!